Kuidas kööginugade eluiga pikendada?
Kvaliteetsed noad võivad küll kopsaka summa maksma minna, ent õige hoolduse puhul on võimalik nende eluiga märkimisväärselt pikendada.
Nuge on saadaval erinevas hinnaklassis ja kindlasti ei pea nad kõik tervet varandust maksma.
Olgu tegemist tipp- või kodukokaga - isegi üks kvaliteetne nuga köögis võib palju maksta ning vale hoolduse puhul lühikest eluiga nautida.
Fiskarsi köögieksperdid jagavad soovitusi, kuidas oma kööginugade eest hoolt kanda nii, et nende terad omanikke pikki aastaid teeniksid.Terita
Nüri nuga on tülikas, ohtlik ja muudab toiduvalmistamise aeglaseks. Nuga on nüri siis, kui sibulat või tomatit lõigates libiseb tera paigast ega tee kohest sisselõiget. Samuti vajab nuga teritamist, kui selle teral on näha täkkeid või muid vigastusi. Piisava hoolduse puhul peaks nuga teritama maksimaalselt kaks korda aastas. Võimalusel tuleb vältida elektrilisi teritajaid, mis eemaldavad noa pinnalt liiga palju metalli. Käsitsi teritades kaitsed tera üleliigse kulumise eest.Kasuta lõikelauda
Isegi kokkadel on omad nõrkusmomendid, kuid lõikelaua kasutamine aitab oluliselt noa eluiga pikendada. Noa vigastuste vähendamiseks vaheta kõik klaasist, kivist ja akrüülist lõikelauad plastikust või puidust lõikelaudade vastu. Ära lõika graniidist või marmorist töötasapinnal!